skip to content

Over mij

Elle van den BogaartNaam: Elle van den Bogaart
Geboorte-datum: 6 april 1959
Woonplaats: Eindhoven

De Gele Scooter is mijn debuut (2003) als jeugdromanschrijfster, en inmiddels heb ik 10 boeken geschreven. Mijn nieuwste boek heet 2 Seconden, en het gaat over een jongen (Thomas) die terwijl hij achter het stuur van een auto, toch even 2 seconden op zijn mobiel kijkt ... Bij Boeken kun je alle boeken terugvinden.

Ik schrijf voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Na het volgen van een cursus kinderboeken schrijven, werd mijn enthousiasme voor het schrijven steeds groter. Ik heb ongeveer een half jaar gewerkt aan De Gele Scooter. Tot mijn grote blijdschap wilde uitgever Holkema en Warendorf het boek uitgeven.

Thema’s die jongeren bezig houden vormen de basis van mijn boeken. Het verzinnen van de karakters die samen een verhaal vormen, is het allerleukst. Ik vind het belangrijk dat de lezers zich kunnen vereenzelvigen met de personen in een boek.
Daarnaast moet het boek vaart hebben. Hiermee bedoel ik dat de lezer alsmaar verder wil lezen. Ik gebruik geen moeilijke woorden en probeer zoveel mogelijk de taal van de jongeren te benaderen.
Ik vind het fantastisch dat zowel jongens als meisjes genieten van mijn boeken.

Ik schrijf graag daar waar geleefd wordt. In mijn geval is dat tussen mijn man, vier kinderen en de hond. Ik doe al schrijvende allerlei ideeën op uit de gesprekken tussen de mensen om me heen. Verder laat ik mijn fantasie graag de vrije loop. Ik maak ook graag gebruik van deskundige informatie. Bij het schrijven van De Gele Scooter heb ik gesprekken gehad met de zedenpolitie en voor mijn tweede roman van een psycholoog.
Het schrijven is voor mij geen dagtaak. Soms zit ik maar tien minuten achter de computer en soms een paar uur.

Ik ben in 1959 geboren in Nuland, een klein dorpje tussen den Bosch en Oss. Na de MAVO heb ik mijn HAVO en VWO-diploma gehaald. Ik schreef graag opstellen, maar het is echt niet zo dat ik een kei was in de Nederlandse taal.
Ik ben op 18-jarige leeftijd naar Eindhoven gegaan. Daar heb ik mijn HBO-J diploma gehaald. Daarna kreeg ik een baan als psychologisch medewerker in een algemeen ziekenhuis en heb tijdens mijn baan daar de nodige papieren voor gehaald. Ik werk 18 uur als psychologisch medewerker. Met heel veel plezier doe ik allerlei verschillende onderzoeken bij kinderen en volwassenen. Daarnaast heb ik 4 kinderen, die inmiddels de puberleeftijd voorbij zijn maar vergeten ben ik dat nog niet ;-). Zij zijn naast de ervaringen vanuit mijn werk natuurlijk een inspiratiebron.

Ik heb ook hobby’s. Ik ga heel graag naar theater en cabaret. Ik heb zelf ook enkele jaren cabaret gespeeld. Met een stel vriendinnen bezoek ik ieder jaar het Oerol theaterfestival op Terschelling. Daarnaast geniet ik graag van een zonnige vakantie, fitness, koken, hard lopen en soms een beetje lezen.