skip to content

Recensies

2 Seconden, op Libris.nl (23 oktober 2018)

Recensies >>

(Lees de hele recensie op libris.nl)

Soms heb je van die boeken die nog een poos bij je blijven en waar je regelmatig aan moet denken. Ik denk bij dit boek dat het het talent van de schrijfster is dat zij zo’n inlevingsgevoel heeft in de achttienjarige Thomas zodat je alle situaties levendig voor de geest kunt halen.
Thomas mag de auto van zijn moeder lenen om naar een schoolfeest te gaan. Hij heeft er extra zin in omdat hij weet dat Alicia, dat heel mooie meisje, ook gezegd heeft dat ze komt. Dit moet helemaal zijn avond worden. Als hij onderweg in de auto zit ziet hij dat hij op zijn smartphone gebeld wordt door Alicia. Door de manier waarop de schrijfster alle emoties in het boek weergeeft, en hoe ze zijn verliefdheid op Alicia beschrijft kun je als lezer je bijna voorstellen dat hij opneemt. En dan gebeurt waar je bang voor bent. Hij krijgt een aanrijding. Meer ga ik niet over het verhaal schrijven maar het is echt zo realistisch geschreven dat ik merkte dat ik tijdens het lezen steeds mijn adem zat in te houden.
Het is echt een boek dat iedereen vanaf een jaar of 13 MOET lezen en zeker de jeugd die in het verkeer het mobieltje gebruikt.

Oordeel: 5 sterren

Terug