skip to content

Recensies

De Val, Ineke van Nispen (Plantage Books & More), mei 2009

Recensies >>

Tycho ( bijgenaamd de spin) zit gedwongen in een criminele bende. Voor hem is dit de enige manier om geld  bijeen te sparen voor de medicijnen van zijn zieke moeder. Laura daarentegen leidt een beschermd leventje en leeft in luxe. Door een stom toeval (“de val”) komen zij met elkaar in contact en worden hopeloos verliefd op elkaar. Echt hopeloos wordt het als Tycho in die criminele bende zo ongeveer verplicht wordt de leiding op zich te nemen om te voorkomen dat er een asielzoekerscentrum in het dorp komt. Laura’s vader nl. is zeer nauw betrokken bij het asielzoekerscentrum. Als de bende steeds gewelddadiger gaat optreden wordt het voor Tycho steeds moeilijker om mee te blijven doen, maar eruit stappen kan niet meer……

Elle van den Bogaart is erin geslaagd om een prachtig spannende jeugdroman te schrijven die als je er eenmaal in begonnen bent je af en toe naar de keel vliegt.
De twee hoofdpersonen zijn zo levensecht beschreven dat je  helemaal het verhaal in wordt getrokken. Ook weer een boek in de bekende jeugdboekenserie van Unieboek dat ik aan de jeugd vanaf een jaar of veertien èn volwassenen aan kan raden.

Terug