skip to content

Recensies

No Deal, Rob van Veen (www.eenboekjeopen.nl), Oktober 2012

Recensies >>

(Lees de hele recensie op www.eenboekjeopen.nl)

Ze doet het weer, ze flikt het opnieuw! Elle van den Bogaart schreef met No Deal een boeiend verhaal, een ware pageturner waarop zij als geen ander patent lijkt te hebben. Evenals titels als De Gele Scooter, Prooi, De Val en Verdoofd heeft deze realistische jeugdroman een verslavende uitwerking op de lezer. Van den Bogaart houdt van opschieten, draait er niet om heen. Al in het eerste hoofdstuk word je als het ware het verhaal ingezogen waarna de schrijfster je een dikke honderdvijftig pagina's aangenaam vermaakt. Het verteltempo ligt plezierig hoog, de gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en monden uiteindelijk uit in een zinderende apotheose.

Hoofdpersoon Simon wordt met al zijn onzekerheden en zwakheden levensecht geportretteerd en het zal de meeste lezers weinig moeite kosten de nodige sympathie op te vatten voor deze verhaalfiguur.

Het zou mij niet verbazen wanneer Van den Bogaart zich met dit spannende boek opnieuw in de kijker speelt bij de deelnemers aan de Jonge Jury en dat is volkomen terecht, want zij spreekt als geen ander de taal van jongeren van deze tijd. Wars van literaire pretenties weet zij wat hen boeit en bezighoudt.

Ik zou zeggen: een heerlijk leesboek voor jongeren van veertien jaar en ouder.

Terug