skip to content

Vragen

Hieronder vind je een lijstje met vragen de vaak aan mij gesteld zijn. Klik op de vraag om het antwoord hierop te lezen.
Staat je vraag of het antwoord er niet bij, ga dan naar gastenboek en stel daar je vraag.


Waarom kiest u voor een bepaald onderwerp?

Ik wilde graag een boek schrijven met een thema dat pubers bezighoudt. Ik kies dan vaak voor een realistisch boek, omdat ik gemakkelijker schrijf over dingen die echt gebeurd kunnen zijn.

Naar boven


Hebt u het verhaal van de boeken meegemaakt?

Nee, gelukkig niet. Wat betreft De Gele Scooter herinner ik me wel dat ik me altijd gespannen voelde als ik op een afgelegen weg alleen naar huis fietste. Nu heb ik zelf 3 puberdochters die alleen op pad gaan. Ik ben altijd blij als ze weer thuis zijn. Misschien heb ik daarom ook wel voor zo'n onderwerp gekozen.

Naar boven


Schreef u als kind ook al veel verhalen?

Nee, eigenlijk helemaal niet. Ik speelde liever in de bossen. Ik heb pas later ontdekt dat ik schrijven hartstikke leuk vind.

Naar boven


Hebt U zelf ook kinderen en vinden die het leuk dat U een boek hebt geschreven?

Ik heb zelf 4 kinderen: Willem, Laura, Liza en Maria. Ze zijn op dit moment 21, 19, 17 en 14 jaar oud. Ze zijn wel trots op me. Het is ook wel gek als je een boek in de winkel of bij de bieb van je moeder ziet liggen. En wat dacht je van een boekverslag maken?

Naar boven


Maakt u de kaften zelf?

Nee, bij de uitgever werkt iemand die dat heel goed kan ...

Naar boven


Hebt u naast het schrijven nog een andere baan?

Ja, ik werk in een ziekenhuis op de afdeling psychologie. Ik onderzoek daar kinderen en volwassenen die psychische problemen hebben. Ik praat veel met ze, neem testen en vragenlijsten af en probeer dan een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de mensen. Ik doe het werk al 20 jaar en vind het nog ieder dag heel erg boeiend.

Naar boven


Denkt u dat u rijk wordt van schrijven?

Nee, rijk niet, maar wie weet kan ik wel een keer van het verdiende geld een mooie reis met mijn gezin maken.

Naar boven


Wat ligt er op uw nachtkastje?

Wil je dat echt weten? (ja-geknik) ... Eerlijk gezegd weet ik het niet, ik ben nogal een sloddervos, vandaar. Ik denk een paar boeken en midalgan. Ik heb wel eens last van mijn rug, vandaar.

Naar boven


Waar en wanneer schrijft u en hoeveel uur per week?

Ik schrijf in de woonkamer. Ik heb ook geprobeerd om boven op een kamertje te schrijven, maar er komen veel meer ideeën te voorschijn als ik tussen de mensen zit. Lekker veel lawaai van radio, t.v. en natuurlijk de leuke gesprekken die ik dan opvang.
Ik schrijf niet op vaste tijden. Soms een paar uurtjes in de middag, soms 's avonds laat.
Ik schrijf snel, dat wil zeggen: de eerste versie komt gemakkelijk op papier, daarna moet ik natuurlijk nog wel veel bijschaven. Gelukkig krijg ik daar wat hulp bij.

Naar boven


Wat zijn uw hobby's?

Ik ga graag met mijn gezin naar een zonnig land op vakantie. Ik vind eten en koken (niet iedere dag) een prettige bezigheid. Verder sport ik graag. Soms ga ik naar theater of toneel en ik vind het ook heerlijk om een avondje uit te gaan met vrienden.

Naar boven


Moet je heel erg goed zijn in Nederlands als je een boek wilt schrijven?

Ik denk het niet. Het gaat volgens mij in eerste instantie om het maken van een goed verhaal, dat je dan op een bijzondere manier op papier zet. Sommige mensen zijn heel goed in het geloofwaardig schrijven van een verhaal, sommigen kunnen heel humoristisch schrijven, anderen weer heel spannend. etc. Als het verhaal echt goed is, is er altijd wil iemand die je graag wil helpen.

Naar boven


Heb je zelf nog een vraag?

Stel hem dan via mijn gastenboek. Misschien is die daarna wel op deze pagina terug te zien ...