skip to content

Welkom

Elle van den Bogaart

Ik ben Elle van den Bogaart en ik heet je van harte welkom op mijn website! Ik vind het erg leuk om jeugdboeken te schrijven, en heb er inmiddels 9 op mijn naam staan en in maart 2015 is mijn nieuwe boek Lijfstraf verschenen. Kijk rustig rond op site, als je nog wat meer over mij of mijn boeken wilt weten, schrijf iets in het gastenboek of mail me.

Lijfstraf - Elle van den BogaartHet is mijn 1e boek bij Uitgeverij Holland, en daar ben ik heel blij mee. Zeker nu het boek ook nog eens genomineerd is voor de Prijs van de Jonge Jury 2016! Tijdens de Dag van de Jonge Jury (20 april 2016) is de winnaar bekend gemaakt, en helaas voor mij ging die prijs naar Mel Wallis de Vries (proficiat!). Maar iedereen bedankt voor het stemmen, het was een leuke dag en hier kun je een kleine foto-impressie vinden.

Lijfstraf gaat over Bowie, Fleur en Rem die bij elkaar in de klas zitten op de middelbare school. Fleur heeft ooit wat met Rem gehad, maar is nu beste vrienden met Bowie. Rem vindt dat bijna onverdraaglijk want hij haat Bowie en als het even kan, schildert hij Bowie af als homo. En eigenlijk twijfelt Bowie zelf ook wel aan zijn geaardheid, maar tegelijkertijd voelt hij zich ook erg prettig bij Fleur.

Twee studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design van Avans Hogeschool in Den Bosch hebben een mooie trailer gemaakt voor Lijfstraf.